Classicistisch hoekhuis met de Graslei

Beschrijving

Classicistisch hoekhuis met de Graslei, uit het derde tot vierde kwart van de 18de eeuw, in de loop van de 19de eeuw aangepast en met één verdieping verhoogd, doch samen met de huizen op de Gras- en Koornlei, de "Spijker" en het "Vleeshuis" gerestaureerd in het kader van de Wereldtentoonstelling van 1913. Gecementeerde baksteenbouw op een zandstenen plint met keldervensters; drie bouwlagen onder een mansardedak (leien). Voorgevel van drie traveeën gemarkeerd door de doorlopende dorpels en stijlen die de basisindeling aangeven. Rechthoekige deur en vensters met sponningbeloop. Blinde uiterste travee. De middentravee loopt uit in een dakvenster met driehoekig fronton. De borstweringen zijn versierd met guirlandes, een opengewerkt paneel op de middentravee en panelen met uitgeholde hoeken onder de daklijst. Twee traveeën brede zijgevel waarvan de tweede travee blind is. Opengewerkte en met festoenen versierde borstwering.