Classicistisch hoekhuis

Beschrijving

Hoekpand met de Plotersgracht, met drie bouwlagen onder schilddak (?), volgens archiefstukken te dateren 1787, mogelijk oudere kern. Vijf traveeën brede voorgevel met bepleisterde en geschilderde lijstgevel, horizontaal geleed door een geprofileerde puilijst; verticaal geritmeerde bovenverdieping met rechthoekige nissen waarin de rechthoekige vensters per travee gevat zijn; verdiepte panelen op de borstwering. Rechthoekige deuren in de derde en vijfde travee. Afgekante hoek uitlopend op een ezelsoor en vier traveeën brede zijgevel met gelijkaardige gevelordonnantie; onder meer blinde vensters.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 237, 17.