erfgoedobject

Hotel des Flandres

bouwkundig element
ID
25638
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25638

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotel des Flandres
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Neoclassicistisch getint rijhuis van zeven traveeën, vier en halve bouwlaag met een zadeldak, daterend van 1838. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een hardstenen plint. Rechthoekige vensters en deuren in geprofileerde omlijstingen. Centrale deurtravee geaccentueerd door een deurvenster bekroond met een kroonlijst op consoles en voorzien van een balkon op consoles met gietijzeren leuning. Rechthoekige deur en poort met fraai houtwerk waarop gesculpteerde hondenkoppen. Klassieke 19de-eeuwse gevelbeëindiging met op het fries afwisselend panelen, al of niet versierd, en de vensters van de halve-verdieping.

Mobilair: mooie stucversiering op muren en plafonds.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1976


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hotel des Flandres [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25638 (Geraadpleegd op 22-04-2021)