erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 25640   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25640

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en mansardedak (kunstleien) met dakkapellen, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bepleisterde lijstgevel op plint van hardsteen met keldervensters. Begane grond gemarkeerd door imitatiebanden. Rechthoekige vensters die op de verdiepingen gevat zijn in omlijstingen en voorzien zijn van lekdrempels op consoles. Vooruitspringende en benadrukte middentravee met op de tweede bouwlaag, afgeronde loggia op consoles met bekronend balkonhek voor het deurvenster op de derde bouwlaag. Met panelen versierde borstweringen. Rechthoekige deur met bovenlicht. Klassieke gevelbeëindiging.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1976


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25640 (Geraadpleegd op 20-09-2020)