erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
25643
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25643

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Lijstgevel met twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (leien), in het eerste kwart van de 20ste eeuw optrokken naar ontwerp van A. Ledoux. Verankerde baksteenbouw verwerkt met hardsteen voor de plint in bossage met korfboogvormige keldervensters. De gekoppelde rondboogvensters op de bovenste verdieping, laatst genoemde met smeedijzerversiering op de borstwering, zijn overspannen met een booglijst. Korfboogvensters op de bel-etage, voorzien van een gebogen, half opengewerkt balkon op consoles. Spiegelboogdeur met rondboogvormig bovenlicht, de bovendorpel is versierd met sculptuur gesigneerd J. Cornelis.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1976


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25643 (Geraadpleegd op 18-06-2021)