Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch getint herenhuis met vijf traveeën, drie bouwlagen, in de plint gedateerd 1896. Eerste bouwlaag van hardsteen geritmeerd door penanten met bossage tussen de rechthoekige deuren en vensters, voorzien van een uitspringende sluitsteen; het geheel is belijnd door een puilijst. Geschilderde bepleistering met imitatiebanden op de bovenverdiepingen. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijstingen; met een kroonlijst boven een versierd fries en geflankeerd door slanke pilastertjes met lijstkapitelen. Houten loggia op consoles in de middenpartij waarboven een gietijzeren balustrade. Met panelen versierde borstweringen. Fries onder de daklijst op klossen en tandlijst.

Interieur: fraai trappenhuis.