Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen).

Verhoogde halsgevel met Lodewijk XIV-inslag, volgens archiefstukken daterend van 1716. Verankerde voorgevel opgetrokken uit bak- en zandsteen, plint van grijze natuurstenen blokken. Rechter hoekband van zandsteen, met afgekante hoek en luierik. Geledingen afgelijnd door zandstenen banden en waterlijsten. Gekoppelde rechthoekige vensters met roedeverdeling en rechtstanden met sponning. Deurvenster in middentravee met gebogen balkonnetje voorzien van smeedijzeren rococoleuning uit midden 18de eeuw. Geveltop met omlijst zoldervenster, begrensd door zandstenen voluten en voorheen bekroond met driehoekig fronton dat heden verdwenen is.

Verankerde en witgeschilderde bakstenen zijgevel, lijstgevel met hangende goot en gewijzigde muuropeningen.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 243, nummer 6.