Stadswoning in traditionele stijl

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), uit de 16de tot de 17de eeuw. Verankerde trapgevel (8 treden + topstuk) in traditionele bak- en zandsteenstijl deels geschilderd. Horizontaal geleed door waterlijsten en zandstenen banden. Overkragende bovenverdieping op tudorbogen rustend op geprofileerde consoles; bepleisterde boogvelden voorzien van schijnvoegen. Gekoppelde rechthoekige vensters met negblokken, sponning, sporen van kruiskozijnen; bovenvensters onder ontlastingsbogen. In de geveltop kruiskozijn onder verspringende waterlijst geflankeerd door verweerde zandstenen cartouches; bekronende ovale oculus in een eveneens verweerde omlijsting. Rechthoekige deur met latei en kwarthol geprofileerde poster. Verlaagde benedenvensters.