Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Imposant neoclassicistisch enkelhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (leien), uit de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met hardstenen plint en benedenverdieping met horizontale banden. Licht uitspringend middenrisaliet van drie traveeën met bovenvensters gevat tussen pseudopilasters; voorts gemarkeerd door balkon met balustrade op gekoppelde kraagstenen. Begane grond afgezoomd door cordonband met verdiepte borstweringen met balusters gevat tussen postamenten. Steekboogvensters en -poort op begane grond met geprofileerde hardstenen omlijsting. Rechthoekige bovenvensters gevat in geprofileerde hardstenen omlijsting met oren en op tweede bouwlaag verrijkt met hoofdgestel met kroonlijst op consoles. Gevelbekroning door middel van hoofdgestel met versierde fries met steigergaten en spiegels en kroonlijst met klossen, gekornist en op modillons boven het risaliet.