Drie arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie arbeiderswoningen

Beschrijving

Nummer 10-20. Huizenrij van drie enkelhuizen langs de straatzijde (nummer 16, 18, 20) en rechthoekige deur die toegang verleent tot een achterin gelegen beluik met drie huisjes (nummer 10, 12, 14), uit de 19de eeuw.

Voorgevels met bepleisterde en beschilderde lijstgevels met kroonlijst op klosjes. Rechthoekige deur en vensters met arduinen lekdrempels, verbonden tot kordons op de bovenverdieping (nummer 16, 18). Nummer 20 met oudere kern aangegeven door muurankers en haaks zadeldak (oorspronkelijk diephuis).

Nummer 10, 12, 14. Beluik van drie witgekalkte enkelhuisjes uitziend op een rechthoekige binnenkoer, met twee bouwlagen van twee traveeƫn onder zadeldak (Vlaamse pannen); gemeenschappelijke voorzieningen links.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke