Burgerhuis met trapgevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met trapgevel

• is aangeduid als beschermd monument Burgerhuis met trapgevel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Verankerde en deels bepleisterde bakstenen trapgevel (8 trappen + topstuk) met gebruik van zandsteen voor de vensterdorpels en -stijlen. Gekoppelde rechthoekige vensters met gekoppelde ontlastingsbogen en kwartholle dagkanten. Borstwering versierd met vlakke spiegels. Twee zoldervensters en een blinde oculus in de geveltop. Sporen van totaal verweerde waterlijsten en verdwenen vensterkruisen. Rechthoekige deur met gestrekte houten tussendorpel en bovenlicht. Achtergevel: bakstenen puntgevel met aanbouw.