Burgerhuizen met fabriek

Beschrijving

Huizenblok als geheel ontworpen met twee gelijkaardige enkelhuizen met drie bouwlagen van twee ongelijke traveeën onder mansardedak (leien), uit overgangsjaren 19de naar 20ste eeuw. Sobere baksteenbouw met verwerking van arduin voor plint en speklagen. Verhoogde begane grond met rechthoekige deur en arduinen tweelichten met bekronend balkon en loggia op identieke consoles in het breed zijrisaliet. Getoogde bovenvensters in vlakke bakstenen omlijsting en decoratieve bakstenen motieven op de borstwering. Rechter hoek uitgewerkt als spiltorentje dat van de architraaf af veelhoekig wordt en bekroond is met een kroonlijst. Bij nummer 6 loopt het zijrisaliet boven de kroonlijst uit op een tuitgevel met schouderstukken, verrijkt met trapmotief en rondboogvenster. Gevelbekroning door middel van hoofdgestel met gelede architraaf, fries met verdiepte panelen en gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen.

Brede getoogde inrijpoort met achterin gelegen fabriek.