Twee burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee burgerhuizen

Beschrijving

Twee gelijkaardige enkelhuizen van drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (leien), uit de 19de tot 20ste eeuw. Zandstenen voorgevel met verwerking van arduin voor plint en decoratieve elementen. Verhoogde begane grond met getoogde benedenvensters en deur tussen geblokte pilasterpenanten. Rechthoekige bovenvensters gevat in geprofileerde arduinen omlijsting met sluitsteen en druiplijst op de tweede bouwlaag. Geaccentueerde middentravee met loggia op zware consoles (nummer 8) of balkon met gelijkaardige balustrade (nummer 9-11); doorlopende onderdorpels en panelen op de borstwering. Uitgewerkt hoofdgestel als gevelbekroning.