Drie burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie burgeruizen

Beschrijving

Drie identieke enkelhuizen van twee traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit einde 19de eeuw. Horizontaal belijnde, bepleisterde en beschilderde lijstgevels boven een arduinen plint met keldervensters. Verhoogde begane grond met getoogde benedenvensters in zware stucomlijsting met oren, sluitsteen en bekronende druiplijst. Rechthoekige, gelijkaardig versierde bovenvensters met doorlopende onderdorpels en panelen op de borstwering. Rechthoekige deuren in vlakke omlijsting met bekronend hoofdgestel en gebogen fronton. Gevels afgelijnd met een doorlopende kroon- en tandlijst op uitgelengde consoles.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke