Classicistisch herenhuis

Beschrijving

Classicistisch herenhuis van 1775 met drie bouwlagen en zes traveeën onder zadeldak (pannen). Bepleisterde en geschilderde voorgevel met dubbelhuisopstand, boven een geschilderde plint. Horizontale geleding door middel van een geprofileerde puilijst en gekornist hoofdgestel met gemarkeerde middentravee onder driehoekig fronton op zware Lodewijk XVI-consoles. Rechthoekige vensters in stucomlijsting met oren, bekronende druiplijst met ingeschreven fries en consooltjes onder de onderdorpels van de tweede bouwlaag. Centrale rechthoekige vleugeldeur gevat in een arduinen omlijsting op neuten; met ingesneden hoeken en bekronende druiplijst. Zes traveeën brede beschilderde achtergevel met licht getoogde vensters gevat in platte banden die verticaal doorlopen. Rechthoekige beglaasde poort.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 285, nummer 11.