• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit overgang 19de naar 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel boven een arduinen plint. Begane grond met afgevlakte bossage; verticaal gemarkeerde bovenverdieping met centrale loggia op kraagstuk; bekronend ijzeren hek. Rechthoekige vensters in zware neoclassicistische omlijsting met panelen met diamantkoppen of guirlandes. Geblokt middenrisaliet op de bovenste verdieping. Mooi uitgewerkt hoofdgestel als gevelbekroning.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke