Hoekcomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekcomplex

Beschrijving

Hoekcomplex van de Sint-Niklaasstraat met de Bennesteeg en de Voldersstraat, drie bouwlagen en entresol onder mansardedak (kunstleien) met houten dakkapellen, uit 19de - 20ste eeuw. Baksteenbouw boven een bepleisterde en beschilderde begane grond en entresol. Zes traveeën brede voorgevel, twee afgesnuite hoektraveeën en zijgevels van één travee. Horizontale geleding door middel van verbonden gebogen ijzeren balkons met postamenten op uitgelengde consoles en kraagstukken boven het entresol; afgelijnde kroon- en tandlijst, met gebogen frontons op de afgesnuite travee.

Begane grond met grote uitstalramen gescheiden door geprofileerde halfzuilen en geblokte hoekpenanten; bekronend hoofdgestel en entresol opgevat als rondboogarcade op imposten. Contrasterende, verticaal geritmeerde bovenverdieping met rechthoekige nissen, afgelijnd met hoekblokken onder gebogen frontonnetjes; rechthoekige vensters uitgewerkt als geïnterpreteerde klooster- en bolkozijnen.