Ensemble burgerhuizen

Beschrijving

Huizenrij van vier identieke enkelhuizen van twee traveeën met drie bouwlagen onder een zadeldak (pannen), uit einde 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels, horizontaal belijnd door puilijst en gekorniste cordons; imitatiebanden op de begane grond. Rechthoekige vensters in stucomlijsting met bekronende druiplijst op de tweede bouwlaag, diamantkopsluitsteen en lekdrempels op panelen met klossen op de bovenste verdieping.

Nummer 42 met gewijzigde begane grond met winkelpui.

Nummers 44, 46 met mooi ijzeren balkon op zware consoles boven de deur. Een doorlopend hoofdgestel met architraaf, fries met casementen en kroonlijst op uitgelengde modillons lijnt gevels af.