Burgerhuizen met trapgevel

Beschrijving

Drie trapgevels (5 treden + topstuk) van twee traveeën, drie bouwlagen en zadeldak (leien); de oorspronkelijke gevels van 1632 werden aangepast als empiregetinte, bepleisterde lijstgevels in eerste kwart 19de eeuw, gedecapeerd en gereconstrueerd in eerste kwart 20ste eeuw. Baksteenbouw met verwerking van zandsteen, bij de restauratie vervangen door Franse kalkzandsteen. Door waterlijsten gemarkeerde, over de drie gevels doorlopende registers van vensters en borstweringen. De kruiskozijnen afgelijnd door negblokken zijn overspannen met rondbogen met verdiepte velden. Achterpuntgevels.