Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Trapgevel (8 treden + topstuk) met vier traveeën, twee bouwlagen en zadeldak (pannen), uit eind 16de of begin 17de eeuw. Parement van Balegemse zandsteen. Gemarkeerde registers van vensters en borstweringen door de waterlijsten die ook de geveltop geleden. Typisch Gentse overkraging van rondbogen op geprofileerde kraagstenen en ontlastingsbogen boven de kruiskozijnen. Bogenrij met dieperliggende velden boven de bovenverdieping. In geveltop, een zoldervenster eveneens voorzien van rondboog, met langs weerszijden sporen van cartouches. Links, deurtravee van twee bouwlagen met kruiskozijn en rechthoekige deur.