erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID: 25906   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25906

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis van twee bouwlagen uit eerste kwart 20ste eeuw. Baksteenbouw op arduinen plint gecombineerd met beschilderde natuursteen. Voorgevel van drie traveeën met rechter risaliet gemarkeerd door houten loggia met afgeronde hoeken en het neobarok dakvenster met bekronend gebogen fronton met siervaas. Rechthoekige vensters en deuren op de begane grond voorzien van consoles die de latei ondersteunen. De vensters van de bovenverdieping zijn geaccentueerd door de kroonlijst op consoles. Horizontaliserende werking van speklagen ter hoogte van de dorpels en middenkalven, de doorgetrokken lekdrempels en puilijst. Zijgevel van twee traveeën met doorlopende banden in de Oliestraat.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. & Dambre-Van Tyghem F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NA, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1976


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/25906 (Geraadpleegd op 05-12-2020)