Burgerhuizen met winkels

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen met winkels

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Huizenblok van zes traveeën met vier bouwlagen onder een schilddak (pannen), uit de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde voorgevel boven een arduinen plint en mooie 19de-eeuwse houten winkelpuien. Horizontaal belijnd door cordons en afgelijnd met een fraai uitgewerkt hoofdgestel met architraaf, fries met rozetten en leeuwenkopjes en kroon- en tandlijst op uitgelengde modillons. Rechthoekige en licht getoogde bovenvensters in stucomlijsting met oren, sluitsteen en bekronende druiplijsten op de tweede bouwlaag.

Bakstenen zijgevel in het steegje.

De gevels werden gedecapeerd.