Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën met vier bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Aanvankelijk mooie neoclassicistische voorgevel, heden enkel op twee bovenverdiepingen bewaard boven een storende beglaasde onderbouw. Horizontaal belijnde lijstgevel met gekorniste cordons en uitgewerkt hoofdgestel. Rechter zijrisaliet, vermoedelijk vroeger enkelhuis, met imitatiebanden. Rechthoekige vensters in stucomlijsting met bekronende druiplijst op consooltjes boven een spiegel met guirlandes op de derde bouwlaag; gebogen frontonbekroning in het risaliet.

Aanvullende informatie

De storende beglaasde onderbouw werd aangepast tot een gedeeltelijke reconstructie van de begane grond, weliswaar met grote winkelramen.