Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis Bennesteeg

Beschrijving

Aanvankelijk groot hoekhuis met de Bennesteeg, in een art-decogetinte stijl van de jaren 1930, recent sterk verbouwd met moderne winkelpui. Gevels opgetrokken uit Franse kalksteen, met drie bouwlagen van respectievelijk een brede, een afgesnuite hoektravee en zes traveeën onder mansardedak (leien). Volledig verbouwde voorgevel met behoud van het breed dakvenster, geflankeerd door hoger opgetrokken pilasters met art-decopanelen en overkragende kroonlijst. Behouden loggia op de afgesnuite hoektravee en vrij oorspronkelijke zijgevel gemarkeerd door gelijkaardige loggia's; art-decogetinte panelen.