Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis en breedhuis

Beschrijving

Twee huizen met vier bouwlagen en gelijkaardige bepleisterde voorgevels uit 19de eeuw. Rechts, hoekhuis met de Nodenaysteeg, respectievelijk twee en vier traveeën onder schilddak; links, breedhuis van drie traveeën; licht getoogde bovenvensters in sobere stucomlijsting met lekdrempels op consooltjes en ijzeren leuningen of balkon op de derde bouwlaag. Gelijkaardig doch verspringend hoofdgestel met kroonlijst op uitgelengde modillons als gevelbekroning. Gewijzigde begane grond met winkelpuien en verbouwde tweede bouwlaag.