Eclectisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch hoekhuis

Beschrijving

Eclectisch hoekhuis van drie bouwlagen met afgewolfde daken (leien), daterend van het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bepleisterde lijstgevels sterk gemarkeerd door het horizontaliserend effect van arduinen plint, doorgetrokken dorpels, hoekstenen en cordons. Afgeronde hoektravee uitlopend in een torentje met ingesnoerde koepelvormige bedaking. Voorgevel van vier traveeën met benadrukte deurtravee: rechthoekige deur met geprofileerd beloop op neuten met sluitsteen en geflankeerd door kwartzuilen; bekronende balustrade op consoles voor het deurvenster van de tweede bouwlaag; dit is eveneens gevat in een geprofileerde omlijsting gekantonneerd door pilasters die de ijzeren balustrade van het gelijkaardige maar soberder afgewerkt deurvenster der bovenste verdieping dragen. De polygonale toren is voorzien van drielichten en eclectische pilasters. Zijgevel van twee traveeën in de Koningstraat. De tweede travee telt vier bouwlagen met rechthoekige deur en rondboogvensters.

Bijbouw van drie traveeën, twee bouwlagen met schilddak (leien). Rechthoekige vensters en poort.