Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Traditioneel hoekhuis van drie bouwlagen afgedekt met een zadeldak (kunstleien), daterend van circa 1700 (?). Baksteen verwerkt met zandsteen voor de waterlijsten, speklagen en de verweerde gevelstenen. Trapgevel (5 treden + topstuk) van twee traveeën aan de voorkant. Kruiskozijnen vervangen door rechthoekige vensters. Sporen van ontlastingsbogen wijzen op het gewijzigde aantal traveeën. (oorspronkelijk drie). Gedichte oculus in de geveltop. De zijgevel in de Meerseniersstraat bestaat uit een gelijkaardige trapgevel van twee traveeën en een lijstgevel van twee traveeën. Talrijke oude en latere muurankers op de borstwering. Gewijzigde begane grond.