Hoekhuis ontworpen door J.G. Semey

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen met zadeldaken (pannen) met dakvensters en -kapellen, in eclectische stijl, volgens de gevelsteen in de plint gebouwd naar ontwerp van architect J.G. Semey van 1902. Bakstenen gebouw met verwerking van kalkzandsteen op een hardstenen plint. De gevel aan de zijde van de Vrijdagmarkt telt slechts één travee en een afgekante hoektravee, de zijgevel in de Baudelostraat vertoont vier traveeën. Rondboogvensters op de begane grond. De bovenvensters worden per travee gevat in een verdiepte rondboognis. Tweelichten met tussendorpel op consoles en bovenlicht met middenstijl, gekoppelde ontlastingsbogen. De hoektravee met gelijkaardige rechthoekige vensters loopt hoger uit in een neobarokke geveltop, gemarkeerd door oculus, voluten, bolvormige ornamenten en een bekronend gebogen fronton, met waaiervormig scherm. Een gelijkaardige geveltop bekroont de derde travee van de zijgevel, in plaats van het fronton wordt de top hier gemarkeerd door een neogotische overhoekse pinakel.