Heilige Geesthuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Heilige Geesthuis

Beschrijving

"Café-Restaurant Alcazar", zie opschrift, eertijds naar verluidt het oude Heilige Geesthuis, tevens geboortehuis van Evarist Dom, voormalig archivaris van Duffel. Hoekhuis op de hoek met de Boomgaardstraat met bakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), van 1920, zie penanten. Respectievelijk korfbogige en schouderbogige muuropeningen, laatstgenoemde onder zware waterlijst. Decoratieve verwerking van diamantkoppen en cartouches met benaming op de borstweringen.

• RESSELER J., Duffel in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1972, nummer 43.