Burgerhuis De dry eeckels

Beschrijving

Bakstenen hoekhuis (door de verspringende rooilijn) van vier bouwlagen met schilddak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Haakse gevel van vijf traveeën met getoogde vensters voorzien van een driehoekig fronton met oculus boven de drie middentraveeën. Gevel van zes traveeën uitziend op de Vrijdagmarkt. De drie eerste traveeën, heden een afzonderlijke woning, zijn nog bepleisterd en tonen de oorspronkelijke toestand: getoogde vensters in een vlakke doorlopende omlijsting.

Traveeën rechts zijn gedecapeerd. Nog bepleisterde begane grond. Rechts van de voorkant bepleisterde schuine zijtravee voorzien van 20ste-eeuwse ordonnantie. Eertijds zogenaamd "De dry eeckels", heden verwijst een reliëf op de fries nog naar de oude huisnaam.