• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen afgedekt met zadeldak (Vlaamse pannen), volgens archiefstukken uit 1717. Verankerde bakstenen lijstgevel met natuurstenen plint. Rechthoekige vensters gevat in vlakke zandstenen omlijsting met oren, op bovenverdieping, bewaarde zandstenen kruiskozijnen met druiplijst, ontlast door gekoppelde ontlastingsboogjes. Twee hoger opgetrokken middentraveeën met twee gelijksoortige kruiskozijnen (dakvensters) geflankeerd door vleugelstukken en bekroond met gebogen fronton. Onderbroken kroonlijst. Gevelindeling: eerste twee linkertraveeën licht gewijzigd en voorzien van gecementeerde omlijsting.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 340, nummer 12.