• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, afgedekt met zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1761 door middel van uit rocailles samengestelde cijfers in stucwerk, doch kern vermoedelijk uit eerste helft 18de eeuw; volgens archiefstukken gevel vernieuwd in 1761. Bepleisterde klokgevel op natuurstenen plint met beluikt keldergat en luik boven buitentrap. Gekoppelde rechthoekige vensters met hardstenen penanten en doorgetrokken platte omlijstingen. Verdiepte borstweringen. Twee rechthoekige dakvensters in geveltop afgedekt met gelede architraaf en bekroond met gebogen fronton met rechte zijstukken en verdiept boogveld met blinde vierlobbige oculus. Spiegelboogdeur - typisch voor circa 1760 - ingeschreven in geprofileerde hardstenen omlijsting met neuten en imposten, vlakke sluitsteen, gebogen druiplijst met rechte uiteinden; rechte steektrap van drie afgeronde treden.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 342, nummer 6.