Classicistisch herenhuis

Beschrijving

Classicistisch dubbelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen met plat dak, kern uit 18de eeuw doch voorgevel gereconstrueerd naar ontwerp van architect K.M.J. Spruyt (zie opschrift) in derde kwart 20ste eeuw. Lijstgevel opgetrokken uit kalkzandsteen met kenmerken van gevel uit tweede helft 18de eeuw doch gewijzigde verhoudingen. Brede korfboogpoort uit vierde kwart 18de eeuw met holbeloop en ingeschreven in rechthoekige hardstenen omlijsting met neuten, afgelijnd door rechte kroonlijst op rolwerkconsoles en zwikken met bladwerk; gestrekte houten tussendorpel, bovenlicht met waaier, luieriken.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke