Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

Woning gesitueerd langs de zijde van rechthoekige geplaveide binnenplaats gelegen achter nummers 13, 15, 31, 33 en toegankelijk langs overbouwde poort in eerste linkertravee van nummer 31.

Enkelhuis in Lodewijk XVI-stijl van vijf traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het derde kwart van de 18de eeuw. Verankerde, bepleisterde en geschilderde lijstgevel, waarvan eerste drie linkertraveeën bekroond zijn met driehoekig fronton op twee gegroefde pseudoconsoles met guttae, en boogveld met oculus met gebogen druiplijst en versierd met opgehangen guirlandes en bladranken. Rechthoekige vensters met doorgetrokken platte bandomlijsting. Spiegelboogdeur ingeschreven in geprofileerde omlijsting met neuten, sluitsteen en gebogen druiplijst met rechte uiteinden; gestrekte houten tussendorpel en bovenlicht met ijzeren waaier. Gevelbekroning door middel van eenvoudig hoofdgestel.