Semigesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve horende bij het domein zogenaamd "Mariasteen" met verschillende gebouwen ingeplant rondom een rechthoekig, gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk beboomd erf.

Woonhuis ten noorden met witgekalkte verankerde erfgevel op gepikte plint, zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel met de straat) met linker zijaandak, daterend uit eerste kwart 19de eeuw. Geprofileerde band onder de daklijst. Rechthoekige beluikte vensters op arduinen lekdrempels. Rechthoekige deur in vlakke bepleisterde omlijsting met oren. Rechts aanleunende stallingen onder doorlopend zadeldak met gedichte deur en ervoor arduinen wapenschild. Voorts rechthoekige poorten.

Ten oosten, haaks aansluitende stallen met witgekalkte gevels onder zadeldak (Vlaamse pannen) met rechthoekige poort, vensters en deuren, rechts doorrit naar erachter gelegen weiland.

Ten zuiden, losstaand gebouw met één bouwlaag, gelijkaardige gewitte gevels onder zadeldak. Rechthoekige deuren en licht getoogde beluikte vensters met houtwerk uit derde kwart 19de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris