Villa Beukenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Beukenhof

Beschrijving

Landhuis "Beukenhof" gedateerd 1902. Twee bouwlagen boven souterrain onder mansardedak (kunstleien), twee kleinere aanbouwsels van één bouwlaag. Gele baksteen verwerkt met banden van gekleurde baksteen en arduin. Voorgevel gemarkeerd door linkerrisaliet met breed drielichtkozijn uitlopend in een dakvenster afgelijnd door voluten en bekroond met driehoekig fronton. Voorts rechthoekige vensters en drielicht. Sierankers op de lisenen. Rechthoekige deur in geblokte omlijsting; bordestrap. Links aanbouwsel voorzien van een groot venster en terras met balustrade. Rechts aanbouwsel onder zadeldak met dienstwoning voorzien van trapgeveltje en garagepoort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het rechtse aanbouwsel onder zadeldak met dienstwoning is gesloopt en vervangen door een nieuwe aanbouw.