• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

Lage boerenwoning met rechts aangebouwde stalletjes en links een tweede vernieuwd huisje (nummer 23B). Woning, heden gelegen aan de voet van de brug over de Ringvaart, vermoedelijk daterend uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Witgeschilderde gevel op gepikte plint onder zadeldak (pannen). Rechthoekige beluikte vensters en rechthoekig deurtje aan beide gevels. De gevel aan de straatzijde (achtergevel) onder laag afhellend dekschild vertoont uiterst links een klein venstertje van de opkamer boven een getralied keldervenstertje. Het kleine boerenhuisje bewaart nog de oude balken, een brede schouw en een zwart tegelvloertje. Ten westen aanleunend stalletje en ten zuiden ruime dwarsschuur onder zadeldak (20ste eeuw).

Auteurs: Lanclus, Kathleen

De kleine, links gelegen boerenwoning (voormalige nummer 23) is niet langer bewaard.