Pleinbeluik

Beschrijving

Pleinbeluikje met vier en zes rijhuisjes toegankelijk via overbouwd poortje met naa het beluik gericht houten Mariakapelletje.

Nummers 17-23. Bakstenen huizenrij (nok evenwijdig aan de straat) met acht traveeƫn en twee bouwlagen. verankerde gevel met getoogde muuropeningen geplaatst volgens spiegelbeeld- en repeterend schema.

Nummers 25-31. Huizenrij (nok loodrecht op de straat) met geschilderde gevel en rechthoekige muuropeningen geritmeerd door spiegelbeeldschema, bestaand gebouw opgesplitst in rijhuisjes in 1852.

• Kadasterarchief Gent, mutatieregisters, Drongen, schetsen, 1852 (nummer 52).

Auteurs :  Lanclus, Kathleen