Huizenrij ()

Pleinbeluikje met vier en zes rijhuisjes toegankelijk via overbouwd poortje met naa het beluik gericht houten Mariakapelletje.

Nummers 17-23. Bakstenen huizenrij (nok evenwijdig aan de straat) met acht traveeën en twee bouwlagen. verankerde gevel met getoogde muuropeningen geplaatst volgens spiegelbeeld- en repeterend schema.

Nummers 25-31. Huizenrij (nok loodrecht op de straat) met geschilderde gevel en rechthoekige muuropeningen geritmeerd door spiegelbeeldschema, bestaand gebouw opgesplitst in rijhuisjes in 1852.

• Kadasterarchief Gent, mutatieregisters, Drongen, schetsen, 1852 (nummer 52).

Auteurs:  Lanclus, Kathleen

Pleinbeluikje zes rijhuisjes en Mariakapel ()

Nummers 17-35. Pleinbeluikje met vier en zes rijhuisjes toegankelijk via overbouwd poortje met naar het beluik gericht houten Mariakapelletje.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke

Huizenrij op pleinbeluik ()

Nummers 17-23. Bakstenen huizenrij (nok parallel met de straat) met acht travees en twee bouwlagen Verankerde gevel met getoogde muuropeningen geplaatst volgens spiegelbeeld- en repeterend schema.