Hoeve De Lindebulk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Lindebulk

Beschrijving

Boerenwoning met gecementeerde voorgevel onder zadeldak (pannen) gericht naar de erfzijde (zuiden), daterend uit het eind van de 18de eeuw of begin van de 19de eeuw. Vier rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels met persiennes. Rechthoekige deur met witgeschilderde bakstenen omlijsting op sterk geprofileerde neuten. Aflijnende bepleisterde en geprofileerde kroonlijst.

Ten oosten aanleunend bakstenen stalletje onder doorlopend zadeldak. Ten zuiden dwarsschuur parallel met woonhuis uit 19de of 20ste eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen