Naar verluidt eertijds zogenaamd Kerkenhammeken, reeds vermeld in de tweede helft van de 16de eeuw. Later zogenaamd huis Goubau. Heden landhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën onder steil schilddak (pannen), oude kern van één bouwlaag, verhoogd met halve verdieping in de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde gevel met enkelhuisopstand. Licht getoogde vensters, beneden met persiennes en boven met doorlopend cordon. Links beschilderde zijgevel met sporen van muurvlechtingen. Rechter zijgevel van vier traveeën in oorsprong twee traveeën (zie bouwnaad) en in de 18de eeuw aan achterzijde uitgebreid met twee traveeën (zie 18de-eeuwse stucversiering in interieur).
Binnenin: huidig trappenhuis met grote schouw in laatgotische stijl met geprofileerde zandstenen wangen en bekleed met Delftse tegeltjes, in de kamer ernaast, aan de andere kant van de schouw eveneens brede schouw maar in renaissancestijl met zandstenen (?) Dorische halfzuiltjes.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nd, Brussel - Gent. Auteurs: Lanclus, Kathleen Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)