Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve (nok parallel aan de straat) met boomgaard, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.

Geschilderde boerenwoning van vijf traveeën op gepikte plint, afgedekt met zadeldak (pannen), tussen zijaandaken met muurvlechtingen. Verankerd. Centrale rechthoekige deur met ernaast smalle venstertjes met een luik, en op de zijtravee lage bredere vensters, dubbel beluikt, misschien oorspronkelijk kruiskozijnen verlaagd tot bolkozijnen.

Links van het woonhuis aangebouwde schuur en stallen onder zadeldak, eerstgenoemde voorzien van hoger opgetrokken rechthoekige doorritpoort. Voor het woonhuis en loodrecht erop voormalig bakhuis, eveneens afgewerkt met muurvlechtingen in de puntgeveltjes, en voorzien van voor- en achterbouw (later aangebracht).

Auteurs: Lanclus, Kathleen