De Patrijsboshoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed De Patrijsboshoeve

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen voorafgegaan door een boomgaard, oprit tussen boerenwoning en stal, dwars ingeplant ten opzichte van de straat.

Boerenwoning ten oosten van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), daterend uit de 18de eeuw (naar verluidt voorheen gedateerd 17..). Witgeschilderde gevel op gepikte plint. Vier rechthoekige vensters met luiken en rechthoekige deur in platte gecementeerde omlijsting. Rechter zijtuitgevel met muurvlechtingen op aandak. Binnenin brede schouw bewaard.

Stalvleugel links in het verlengde van het woonhuis onder doorlopend zadeldak met rondboogdeurtje en voorts rechthoekige muuropeningen. Ertegenover, ten westen, dwarsschuur met op zijgevel sporen van muurvlechtingen van oudere, lagere bouw, en talrijke luchtgaten.

Auteurs: Lanclus, Kathleen