Boerenhuis Het Leenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis Het Leenhof

Beschrijving

Gelegen op het kruispunt met de Lage Varenweg. Langgestrekte hoeve met begraasd voorerf met boerenhuis van vijf traveeën en ten westen dwarsschuur, eerst genoemde in kern opklimmend tot de 18de eeuw.

Ten zuiden witbeschilderde woning onder zadeldak (pannen) op gepikte plint. Rechthoekige vensters met luiken voorzien van hartvormige lichtopening. Getoogde deur. Aan weerszijden geflankeerd door stallen, links met houten roodgeschilderd muurkapelletje, uiterst links twee rechthoekige doorritpoorten. westelijke dwarsschuur voorzien van in het dak hoger opgaande doorrit.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen