Romanhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Romanhoeve

Beschrijving

Langgestrekte hoeve. Boerenhuis ten noorden met verankerde, goed bewaarde, doch gecementeerde gevel van zes traveeën en één bouwlaag, met gebogen zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), daterend uit de 18de eeuw (naar verluidt vroeger gedateerd op balk). Houten kruiskozijnen, in het onderste gedeelte getralied en beluikt. Uiterste venstertravee met houten bolkozijn. Rechthoekige en licht getoogde deur. Links in het verlengde stalvleugeltje en losstaand eenvoudig dienstgebouwtje ertegenover ten westen.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen