De Hostelrije, ook Goed ter Zwaluwen en Wiemershof

Beschrijving

Zogenaamd "De Hostelrije", ook "Goed ter Zwaluwen" en "Wiemershof", volgens bewoners daterend van 1827. Groot boerenhuis haaks ingeplant op de straat, met begraasde voortuin met notelaar en oprit tussen bakstenen pijlers met ijzeren hek. Links van het hek kleine boomgaard.

Fraai boerenburgerhuis met verankerde bakstenen lijstgevel (ten zuidwesten) van twee bouwlagen op gepikte plint onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Zes licht getoogde benedenvensters met luiken en rechthoekige deur in vlakke hardstenen omlijsting. Drie haast vierkante bovenvensters. Aflijnende bepleisterde kroonlijst.

Ten westen, tegenover het woonhuis, dwarsschuur onder zadeldak, naar verluidt volgens gevelsteentje uitgebreid in 1852; ervoor linde.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen