Villa

Deelgemeente Gentbrugge
Status Verbouwd of Gesloopt

• Actualisatie Gent (actualisaties: 01-01-2006 - 24-09-2007).
  • Adrescontrole Gent (adrescontroles: 25-09-2007 - 25-09-2007).
  • Inventarisatie Gent (geografische inventarisatie: 01-01-1976 - 31-12-1983).

Beschrijving

Door de aanplantingen van de tuin deels verscholen kleurige villa van twee bouwlagen, onder zadeldak (kunstleien, nok loodrecht op de straat), geïnspireerd op de Engelse cottagestijl en daterend van circa 1925.

Dubbelhuis met grijs en groen geschilderde gevels en vlak omlijste rechthoekige muuropeningen. Gecementeerde benedenverdieping en beraapte bovenverdieping in imitatievakwerkbouw. Erkervormige uitbouwen. Twee bovenvensters van voorgevel (links) onder overstekende zadeldaken op houten consoles. Deur voorzien van glazen luifel op twee sierlijke ijzeren consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke