• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voorheen zogenaamde "Villa des Sports" en "Kasteel De Man" (confer oude prentbriefkaarten). Alleenstaand neoclassicistisch getint burgerhuis gelegen middenin beboomde tuin, aan de straat afgesloten door gemetste lage muur met ijzeren hek. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) aan de voorgevelzijde voorzien van twee dakkapellen met driehoekig fronton en twee oeils-de-boeuf, volgens kadastergegevens van 1898 daterend. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met imitatiebanden. Registers van getoogde muuropeningen horizontaal gemarkeerd door arduinen doorlopende lekdrempels. Bovenvensters gevat in geprofileerde omlijstingen verrijkt met fraaie stucsluitsteen. Borstwering en fries versierd met spiegels. Kroonlijst met tandlijstversiering en klossen. Vrijwel blinde zijgevels.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling XXI (Gentbrugge), 1898/4.

Auteurs: Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Het pand werd aan de noordwest- en noordoostzijde uitgebreid met recente volumes. Het metalen afsluitingshek langs de straatkant werd vernieuwd.