Twee neoclassicistische burgerhuizen

Beschrijving

Twee neoclassicistische burgerhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, met pannen zadeldak, van circa 1900. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen souterrain in afgevlakte bossage met getralied venster. Verhoogde begane grond met horizontale banden tussen arduinen cordons. Rechthoekige muuropeningen, in geprofileerde omlijstingen op de bovenverdieping. Deur met vierkant bovenlicht, geprofileerde latei en rechte kroonlijst, voor nummer 145 met gebogen fronton op consoles, eveneens voor het bovenvenster en de zware rechthoekige erker op consoles in de bredere venstertravee. Versierd hoofdgestel met kroonlijst op gegroefde consoles.

Auteurs: Verbeeck, Mieke