Eclectisch winkelhuis, gedateerd 1892

Beschrijving

Eclectisch winkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder pannen zadeldak, gedateerd 'ANNO 1892' op een gevelsteen boven de poort. Bak- en natuurstenen gevel met sierankers. Meer allure dan de overige straatbebouwing door de uitgewerkte gevelversiering. Linker poorttravee met getoogde poort op geprofileerde natuurstenen imposten, sleutel met diamantkop en bolornament. Brede rechtertravee met drieledige winkelpui van het dubbelhuistype onder doorlopende latei en versierd met diamantkopjes op de stijlen. Licht overkragende bovenverdieping op boogfries; tuitvormige top met getrapt topstuk. Tweelicht met gesculpteerde brede middenstijl en boogvelden verrijkt met cartouches. Gelijkaardig enkelvoudig zoldervenster in de top.

Auteurs: Verbeeck, Mieke